top of page

Proměna betonové koupelny

Koupelna průchozí z kuchyně, z chodby a navíc s WC. Vana, otočné umyvadlo a kombi WC.

Jednoduchý popis časté a nepříliš praktické betonové koupelny v paneláku.


















Jaká se nabízejí řešení nové koupelny?

Rozhodně je na místě uzavřít jedny dveře a vytvořit tak celistvou plochu pro vanu/sprchový kout. Sprchový kout je menší oproti vaně, a tak se mnohdy do malé koupelny vejde i pračka, což je žádoucí variantou.


Dále se může ubourat část příčky oddělující WC a koupelnu. Tím se vytvoří další prostor.


Tip – V malých koupelnách se vyplatí spojit koupelnu s WC, vytvoří se tak opticky prostornější koupelna.

Co se týče rozměru, WC kombi a závěsný WC vyjdou velmi podobně. V tomto případě záleží na tom, čemu dáváte přednost. Závěsný WC se lépe čistí (má prostor pod mísou) a ve většině případů má sokl, který je skvělou odkládací plochou. WC kombi vyjde levněji, a proto je volen například v případech rekonstrukce nájemních bytů.


Sokly. Ty jsou v betonové koupelně zapotřebí především kvůli vedení instalací. Jak už je zmíněno výše, sokly ale zároveň tvoří odkládací plochu, která je velmi žádaná v malých prostorech panelákové koupelny.


Pokud se uzavřou původní dveře z kuchyně, může se na tuto novou stěnu umístit čtvrtkruhový sprchový kout. Ten je vhodný s ohledem na pohodlný průchod k dalším užitkovým předmětům koupelny.


Pokud se uzavřou dveře původního vstupu z předsíně, vznikne prostor pro obdélníkový sprchový kout s posuvnými dveřmi. Umyvadlo se umístí na stěnu, kam zajíždí posuvné dveře.


V obou případech se vejde do koupelny i pračka. V druhém případě je ale namístě pračka horem plnicí, protože je menší.


Řešení koupelny:





44 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page